Składniki :

  • 2 piersi z kurczaka rozkrojone na cienkie płaty i rozbite jak na schaby
  • 2 opakowania szynki serrano lub innej podobnej
  • 3 jajka
  • sól, pieprz, curry, ostra papryka
  • bułka tarta
  • pół szklanki parmezanu

Farsz :

  • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz
  • pęczek natki pietruszki
  • 1/3 szklanki tartego parmezanu
  • 1 czerwona papryka
  • 2 czerwone cebule
  • oliwa
  • łyżka masła

Wykonanie :

Rozbite mięso przyprawić solą, pieprzem, curry i ostrą papryką z obu stron i odstawić. Wszystkie składniki farszu posiekać drobno i usmażyć na oliwie z masłem a następnie ostudzić. Na płaty mięsa nakładać po dwa plasterki szynki, następnie na to ostudzony farsz, ciasno zawijać we dewolaje i spinać wykałaczką. Smażyć na rumiano obtoczone w jajku i bułce tartej z parmezanem.