Składniki :
- 2 piersi z kurczaka rozkrojone na cienkie płaty i rozbite jak na schaby
- 2 opakowania szynki serrano lub innej podobnej
- 3 jajka
- sól, pieprz, curry, ostra papryka
- bułka tarta
- pół szklanki parmezanu
Farsz :
- 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
- pęczek natki pietruszki
- 1/3 szklanki tartego parmezanu
- 1 czerwona papryka
- 2 czerwone cebule
- oliwa
- łyżka masła
Wykonanie :
Rozbite mięso przyprawić solą, pieprzem, curry i ostrą papryką z obu stron i odstawić. Wszystkie składniki farszu posiekać drobno i usmażyć na oliwie z masłem a następnie ostudzić. Na płaty mięsa nakładać po dwa plasterki szynki, następnie na to ostudzony farsz, ciasno zawijać we dewolaje i spinać wykałaczką. Smażyć na rumiano obtoczone w jajku i bułce tartej z parmezanem.