Składniki :

  • wątróbka wieprzowa [ilość wedle uznania i planowanych porcji]
  • 0,5 kg pieczarek [mniej lub więcej – zależnie od ilości wątróbki ale ilościowo powinno być po tyle samo]
  • 3 duże białe cebule
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • masło
  • olej

Wykonanie :

Wątróbkę pokroić na cienkie plastry i odstawić na bok.
Pieczarki pokroić w plasterki i na mieszance masła z olejem smażyć 10 minut.
Grzyby przyprawić do smaku, dodać posiekaną pietruszkę i posiekane cieniutko cebule.
Smażyć razem kolejne 10-15 minut.
Gdy sos pieczarkowy będzie gotowy dodać wątróbki i na małym ogniu pod przykryciem dusić 15 minut.
Na koniec przyprawić solą i pieprzem i po wyłączeniu gazu zaprawić całość jogurtem.
Podawać z ziemniakami piure.