Składniki :

  • -> plastry wołowiny (max 2cm grube)
  • -> 6 mięsistych,dojrzałych pomidorów
  • -> 5 ząbków czosnku
  • -> łyżka masła
  • -> 2 łyżki kaparów
  • -> oliwa z oliwek
  • -> oregano
  • -> sól,pieprz,czerwona ostra i słodka papryka,curry,przyprawa do wołowiny,odrobina garam masala,czerwona czubryca

Wykonanie :

Pomidory rozebrać ze skóry,pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę,przesmażyć na patelni na rozgrzanej oliwie. Dodać pomidory,sól i pieprz i gotować 10 minut. Na patelni rozgrzać masło z odrobiną oliwy i smażyć (uprzednio przyprawione) z dwóch stron na rumiano. Dodać pomidorowy sos,kapary i posypać oregano.

Podawać z piure ziemniaczanym z dodatkiem warzyw np marchewką i groszkiem.