Składniki :
- 4 grube plastry karkówki
- 0,5 kg pieczarek
Przyprawy do mięsa :
- sól, pieprz
- chili w płatkach
- przyprawa do karkówki
- curry
- papryka słodka, ostra i wędzona
Warzywa :
- 4 marchewki
- 4 pietruszki
- 2 pory
- 1 mały seler
- 4 czerwone cebule
- 4 łodygi selera naciowego
Marynata do warzyw :
- łyżeczka przyprawy tureckiej [np. buhara mieszanka 7 przypraw itp.]
- curry
- chili w płatkach
- olej chili [około 5 łyżek]
- sól
- 7 przeciśniętych ząbków czosnku
- łyżeczka przyprawy do pilawu
Wykonanie :
W pierwszej kolejności należy przygotować marynatę do warzyw mieszając wszystkie składniki ze sobą dokładnie a następnie mieszając z wcześniej pokrojonymi w podobnej wielkości kawałki warzywami i pieczarkami. Warzywa ułożyć na blasze a na nich przyprawioną wcześniej karkówkę i piec całość w 180*C przez 1h-1,5h co 15-20 minut mieszając warzywa i obracając plastry karkówki. Podawać z ryżem lub pieczywem.