Składniki :

  • 4 grube plastry karkówki
  • 0,5 kg pieczarek

Przyprawy do mięsa :

  • sól, pieprz
  • chili w płatkach
  • przyprawa do karkówki
  • curry
  • papryka słodka, ostra i wędzona

Warzywa :

  • 4 marchewki
  • 4 pietruszki
  • 2 pory
  • 1 mały seler
  • 4 czerwone cebule
  • 4 łodygi selera naciowego

Marynata do warzyw :

  • łyżeczka przyprawy tureckiej [np. buhara mieszanka 7 przypraw itp.]
  • curry
  • chili w płatkach
  • olej chili [około 5 łyżek]
  • sól
  • 7 przeciśniętych ząbków czosnku
  • łyżeczka przyprawy do pilawu

Wykonanie :

W pierwszej kolejności należy przygotować marynatę do warzyw mieszając wszystkie składniki ze sobą dokładnie a następnie mieszając z wcześniej pokrojonymi w podobnej wielkości kawałki warzywami i pieczarkami. Warzywa ułożyć na blasze a na nich przyprawioną wcześniej karkówkę i piec całość w 180*C przez 1h-1,5h co 15-20 minut mieszając warzywa i obracając plastry karkówki. Podawać z ryżem lub pieczywem.