Składniki :

  • – 2 łyżki keczupu
  • – 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • – 500 g kurczaka
  • – 2 łyżki kolorowego pieprzu
  • – 2 łyżki oleju
  • – 1 czerwona i 1 zielona papryka
  • – 180 g groszku cukrowego lub zielonego z puszki
  • – 2 łyżki sosu ostrygowego (można pominąć)

Wykonanie :

W miseczce połączyć sos sojowy z keczupem. Mięso kurczaka pokroić w cienkie paski i dodać do sosu z keczupem, dokładnie wymieszać. Dodać pieprz i znów dokładnie wymieszać. Odstawić. W woku rozgrzać olej. Mięso smażyć na ostrym ogniu przez 5 minut cały czas mieszając. Papryki pokroić w paski i dodać do mięsa razem z groszkiem i cały czas mieszając, piec kolejne 5 minut. Dodać ewentualnie sos ostrygowy i mieszając, piec kolejne 2 minuty. Podawać gorące.