Składniki :
- połowa sałaty lodowej
- rukola
- 6 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
- ogórek wąż
- łyżka posiekanych kaparów
- pęczek natki pietruszki
- parmezan
- grzanki tostowe nasmarowane czosnkiem i posiekane w kosteczkę
- oliwa z oliwek
- aceto balsamico
- sól,pieprz,cytryna,musztarda
Wykonanie :
Ugotowane jajka poprzekrawać na pół i odstawić na bok. Sałaty podrzeć na mniejsze kawałki. Ogórka wydrążyć i posiekać w półksiężyce. Pietruszkę posiekać drobno. Parmezan utrzeć na drobnej tarce. Z wymienionych przypraw utrzeć gładki sos do sałatki. Wszystkie składniki poza jajkami i serem połączyć ze sobą,polać sosem,całość wymieszać. Sałatkę udekorować jajkami i parmezanem. Wierzch posypać wcześniej przygotowanymi grzankami czosnkowymi.