Składniki :
  • połowa sałaty lodowej
  • rukola
  • 6 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
  • ogórek wąż
  • łyżka posiekanych kaparów
  • pęczek natki pietruszki
  • parmezan
  • grzanki tostowe nasmarowane czosnkiem i posiekane w kosteczkę
  • oliwa z oliwek
  • aceto balsamico
  • sól,pieprz,cytryna,musztarda

Wykonanie :
Ugotowane jajka poprzekrawać na pół i odstawić na bok. Sałaty podrzeć na mniejsze kawałki. Ogórka wydrążyć i posiekać w półksiężyce. Pietruszkę posiekać drobno. Parmezan utrzeć na drobnej tarce. Z wymienionych przypraw utrzeć gładki sos do sałatki. Wszystkie składniki poza jajkami i serem połączyć ze sobą,polać sosem,całość wymieszać. Sałatkę udekorować jajkami i parmezanem. Wierzch posypać wcześniej przygotowanymi grzankami czosnkowymi.