Składniki :

  • -> makaron kokardki
  • -> 25 dag boczku wędzonego
  • -> 50 dag pieczarek
  • -> oliwa z oliwek
  • -> masło
  • -> czarne oliwki
  • -> sól, pieprz, curry, czerwona słodka papryka, przyprawa gyros-kebab
  • -> 3 średnie cebule
  • -> posiekana natka pietruszki
  • -> 2 kostki rosołowe warzywne

Wykonanie :

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kostek warzywnych, przelać, odstawić na bok. Boczek pokroić na paseczki u porządnie usmażyć na oliwie z masłem, dodać cebulę posiekaną w kostkę, smażyć aż zrobi się złota i dodać posiekane w grube plastry pieczarki. Smażyć wszystko razem 10 minut cały czas mieszając. Dodać wszystkie przyprawy, zioła, poprzekrawane na pół oliwki i razem dusić pod przykryciem 10 minut. Na koniec zmieszać z makaronem i podawać gorące.