Składniki :

  • 6 ząbków czosnku
  • 5 łyżek keczupu pikantnego
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • sok z 2 cytryn
  • 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej
  • płaska łyżeczka pieprzu cayenne
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • kilka chlustów tabasco
  • sól,pieprz
  • natka pietruszki

Wykonanie :

Czosnek bardzo drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Natkę pietruszki bardzo drobno posiekać. W misce połączyć wszystkie składniki i trzepaczką bardzo dokładnie całość ze sobą połączyć. Marynatę odstawić do przegryzienia się na 1h i po tym czasie można już w niej marynować mięsa takie jak kurczak czy wieprzowina. Doskonale się sprawdza jako marynata do mięs przeznaczonych do pieczenia na grillu.