Składniki :

  • 10 cienkich, dużych plasterków chudej szynki [rodzaj dowolny, nie musi też koniecznie być chuda]
  • 2 słodkawe jabłka
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka chrzanu
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • sałata masłowa
  • sól, pieprz
  • czerwona papryka

Wykonanie :

Jabłka pokroić w dość drobną kosteczkę i skropić sokiem cytrynowym by nie ściemniały.
Do jabłek dodać jogurt, majonez, przyprawy, pokrojoną w kosteczkę paprykę, natkę pietruszki, chrzan i całość dokładnie wymieszać.
Zawijać po łyżce farszu w liście sałaty a rulony z sałaty zawijać w plastry szynki.
Spinać całość wykałaczką by rulony się nie rozwijały.
Podawać razem z deską serów.