Składniki :

  • 2 puszki białej fasoli
  • 1 zielony ogórek
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 3 pomidory
  • 1 mała czerwona cebula
  • pęczek natki pietruszki
  • oliwa
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • płaska łyżeczka musztardy

Wykonanie :

Z oliwy, soku cytrynowego, przypraw i przeciśniętego czosnku i musztardy zrobić gładki sos i odstawić na bok.
Fasolkę i tuńczyka odsączyć na sitku i włożyć do miski. Ogórka wydrążyć z pestek i pokroić w grubą kostkę.
Pomidory pokroić w kostkę podobną do ogórka, cebulę posiekać drobno, natkę pietruszki podobnie.
Wszystkie składniki dodać do miski a następnie zalać sosem i dokładnie wymieszać.