Składniki :

  • 1 czerwona papryka
  • kapusta pekińska
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 2 białe cebule
  • ogórki konserwowe
  • kukurydza
  • keczup
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • 4 pomidory
  • sól, pieprz, przyprawa do gyrosa, chili, curry
  • 1 ząbek czosnku
  • koperek

Wykonanie :

Szklankę majonezu wymieszać z 1/3 szklanki keczupu i 1/3 szklanki jogurtu naturalnego.
Dodać przeciśnięty czosnek, posiekany koperek, chili i szczyptę curry i sos zmiksować blenderem.
Kapustę posiekać drobno, paprykę, pomidory, ogórki pokroić w drobną kosteczkę.
Cebulę pokroić w piórka.
Pierś pokroić w cieniutkie paseczki, przyprawić solą, pieprzem, curry, chili i przyprawą do gyrosa i usmażyć na rumiano z dodatkiem cebuli, przestudzić.
W głębokim naczyniu układać warstwowo kapustę, kurczaka z cebulą, paprykę, pomidory, ogórki, kukurydzę i polać sosem.
Warstwy powtarzać do wyczerpania składników.