Składniki :

  • majonez light
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach
  • groszek konserwowy
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • papryka zielona
  • marchewka
  • 3 jajka na twardo
  • żółty ser
  • por
  • koperek
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku

Wykonanie :
Do majonezu wcisnąć czosnek, dodać posiekaną natkę pietruszki i posiekany koperek i odstawić do lodówki do przegryzienia się.
Tuńczyka dobrze odsączyć na sitku.
To samo zrobić z groszkiem w puszce.
Papryki posiekać w kosteczkę razem z porem i marchewką.
Jajka przetrzeć przez praskę do jajek lub też drobno pokroić.
Ser utrzeć na tarce o grubych oczkach.
W salaterce układać warstwowo co 3 składniki i smarować majonezem powtarzając czynność aż do wyczerpania składników.