Składniki :
- 0,5 kg fileta z indyka
- sałata lodowa
- 1 mała czerwona cebula pokrojona w krążki
- 1 czerwona, żółta i zielona papryka pokrojona w kostkę
- 10 małych pomidorków pokrojonych w plasterki lub na pół
- 1 ogórek wąż obrany i wydrążony z pestek pokrojony w kostkę
- pęczek rzodkiewek pokrojonych w kostkę lub plasterki
- kilka kuszonych pomidorów z oliwy pokrojonych w paseczki
- grzanki czosnkowe w kostkach lub kromkach
- sól, pieprz, curry, pomidorowa przyprawa do kurczaka
Sos :
- łyżeczka soku z cytryny
- sok z połowy pomarańczy
- 4 łyżki oliwy
- sól, pieprz, cukier do smaku
Wykonanie :
Mięso pokroić w paski, przyprawić solą, pieprzem, curry i przyprawą do kurczaka, lekko skropić oliwą, całość wymieszać i usmażyć na rumiano. Składniki na sos wymieszać ze sobą i zmiksować na gładką emulsję. Sałatę pokroić na drobniejsze kawałki, dodać posiekane pozostałe warzywa, całość zalać sosem, wymieszać i od razu podawać z grzankami i indykiem na wierzchu.