Składniki :

  • 2 szklanki ugotowanej w osolonej wodzie kaszy pęczek i wymieszanej z 1 płaską łyżeczką masła
  • 1 cukinia pokrojona w długie plastry i wysmażona na tłuszczu na patelni grillowej a następnie pokrojona w mniejsze kawałki
  • 1 czerwona papryka drobno pokrojona
  • 10 pomidorków koktajlowych pokrojonych na plasterki
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1 szklanka usmażonego z czosnkiem na maśle szpinaku

Wykonanie :

Wszystkie wcześniej przygotowane składniki wymieszać ze sobą w misce, doprawić solą i pieprzem oraz czosnkiem i sokiem cytrynowym. Całość dokładnie wymieszać z natką i podawać przybrane pomidorkami.