Składniki :
- 15 równych średniej wielkości ziemniaków
- 2 ogórki zielone
- pęczek rzodkiewek
- 1 czerwona cebula
- ser feta
- sałata rzymska lub lodowa
- łyżka rozpuszczonego masła
- 1 łyżka oliwy
- sól
Dressing :
- 2 łyżki oliwy
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
- 1 łyżka jogurtu
- sól, pieprz
- pół łyżeczki octu winnego
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka koperku
Wykonanie :
Ziemniaki obrać i pozostawić w całości. Na blaszce do pieczenia wymieszać je z masłem, oliwą i solą a następnie piec ziemniaki w 180*C aż będą miękkie i rumiane. W tym czasie przygotować dressing miksując wszystkie składniki poza zieleniną na gładki mus a następnie dodać zieleninę i całość wymieszać. Warzywa na sałatkę pokroić dowolnie, wymieszać a następnie wymieszać z wcześniej przygotowanym dressingiem. Podawać gorące ziemniaki z sałatką posypaną fetą.