Składniki :

  • 0,3 kg wołowiny [w moim przypadku świeczka]
  • 1 cebula
  • 1 mix sałat
  • kilka liści szpinaku
  • 3 marchewki
  • pieprz marynowany
  • sos ostre mango
  • 10 pomidorków koktajlowych lub scherry
  • sól, płatki chili
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżka chińskiego ketchapu lub sosu słodko-kwaśnego/słodkie chili
  • 1 łyżeczka sosu worcester
  • olej kokosowy
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku

Wykonanie :

Mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki i zamarynować w soli, chili, wszystkich sosach, czosnku przez 1h. Na rozgrzanym oleju podsmażyć na złoto posiekaną cebulę a następnie dodać mięso a gdy straci surowość dodać posiekaną drobno marchewkę i smażyć całość razem kilka minut cały czas mieszając. Gdy mięso zacznie być kruche dodać pokrojone pomidorki i dusić razem kolejne kilka minut cały czas mieszając aż pomidory całkowicie się rozpadną. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić i podawać gorące na rozłożonych sałatach przybrane pieprzem i sosem mango.