Składniki :

  • 0,7 kg piersi z indyka pokrojonej w bardzo cienkie paseczki długości 5cm.
  • 2 puszki rozdrobnionych pomidorów
  • świeży tymianek,rozmaryn,oregano,bazylia
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • 3 małe cukinie
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki kaparów

Wykonanie :

Mięso pokroić, przyprawić do smaku, dodać posiekane zioła, posiekaną drobno cebulę i czosnek i całość smażyć na rumiano na oliwie. Zdjąć z patelni i ponownie na oliwie smażyć cienkie plasterki cukinii z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy Cukinia będzie gotowa dodać do niej wcześniej usmażone mięso z dodatkami i podlać całość winem i pomidorami. Dusić 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić i dodać kapary. Podawać do makaronów.