Składniki :

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • opakowanie plasterków boczku surowego, wędzonego i parzonego
  • kilka dużych białych cebul
  • 2 czerwone papryki
  • pomidorki koktajlowe
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, słodka papryka, curry

Wykonanie :

Mięso pokroić w podłużne prostokąty i przyprawić do smaku przyprawami, przeciśniętym czosnkiem. Każdy kawałek kurczaka owijać na przemian plastrami boczku raz parzonym, raz wędzonym a raz surowym. Paprykę pokroić w dość spore kawałki, pomidorki pozostawić w całości. Nadziewać mięso z warzywami na patyczki do szaszłyków naprzemiennie i grillować często obracając. Dużym ułatwieniem jest nadzianie każdego szaszłyka podwójnie – dwoma patyczkami co bardzo ułatwia odwracanie szaszłyków.