Składniki :
- 1 kg wątróbki drobiowej lub wieprzowej usmażonej z solą i pieprzem na maśle i pokrojonej na mniejsze kawałki
- 3 cebule posiekane w piórka i usmażone na maśle
- opakowanie makaronu tagliatelle
- 3 łyżki mascarpone
- sól, pieprz
- natka pietruszki
- mały ser z niebieską pleśnią
- szklanka rosołu drobiowego
- mąka do zagęszczenia sosu
- 4 przeciśnięte ząbki czosnku
Wykonanie :
Do podgrzanego rosołu dodać mascarpone, pokruszony ser pleśniowy, posiekaną natkę, czosnek, lekko całość doprawić, dodać usmażoną cebulę i dusić 10 minut. Sprawdzić smak, doprawić jeśli to konieczne i zagęścić mąką. Zagotować, zmniejszyć grzanie, dodać pokrojoną wątróbkę, ugotowany makaron, całość dokładnie wymieszać, chwilę razem podgrzewać by wątróbka się podgrzała i od razu podawać.