Składniki :
- wołowina [najlepiej kupić wybrany kawałek i samodzielnie go zmielić lub posiekać na tatara]
- 2 czerwone cebule
- 3 łyżki domowego majonezu -> https://penelope.nstrefa.pl/domowy-majonez-by-penelope/
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 płaskie łyżki kaparów
- sok z cytryny
- keczup pikantny – 1 płaska łyżeczka
- sól, pieprz
Wykonanie :
Zmielone lub posiekane drobno mięso przyprawić solą, pieprzem, odrobiną soku cytrynowego, dodać drobniutko posiekaną cebulkę, posiekane zioła, kapary [w całości lub też posiekane], oraz majonez wymieszany z łyżeczką keczupu.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i odstawić na 2h do lodówki.
Podawać na pieczywie.