Składniki :

  • wołowina [najlepiej kupić wybrany kawałek i samodzielnie go zmielić lub posiekać na tatara]
  • 2 czerwone cebule
  • 3 łyżki domowego majonezu ->                                                 https://penelope.nstrefa.pl/domowy-majonez-by-penelope/
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 płaskie łyżki kaparów
  • sok z cytryny
  • keczup pikantny – 1 płaska łyżeczka
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Zmielone lub posiekane drobno mięso przyprawić solą, pieprzem, odrobiną soku cytrynowego, dodać drobniutko posiekaną cebulkę, posiekane zioła, kapary [w całości lub też posiekane], oraz majonez wymieszany z łyżeczką keczupu.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i odstawić na 2h do lodówki.
Podawać na pieczywie.