Składniki :

  • – 400 g łopatki wieprzowej
  • – płaska łyżka mąki
  • – po 1/2 łyżeczki zmielonego kminku i rozmarynu
  • – 3 łyżki oleju
  • – 2 marchewki
  • – 1/2 selera
  • – liść laurowy
  • – 1 czerwona papryka
  • – cukinia
  • – łyżka koncentratu pomidorowego
  • – mielona czerwona papryka
  • – sól i pieprz

Wykonanie :

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką, kminkiem, rozmarynem i obsmażyć na 2 łyżkach oleju . Zalać 5 szklankami wody . Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę marchewki i seler oraz liść laurowy . Dodać sól i gotować 40 minut . Paprykę i cukinie pokroić w kostkę i razem z koncentratem podsmażyć na reszcie oleju . Dodać do zupy . Gotować około 10 minut . Doprawić mieloną papryką, solą i pieprzem .