Składniki :
- – 400 g łopatki wieprzowej
- – płaska łyżka mąki
- – po 1/2 łyżeczki zmielonego kminku i rozmarynu
- – 3 łyżki oleju
- – 2 marchewki
- – 1/2 selera
- – liść laurowy
- – 1 czerwona papryka
- – cukinia
- – łyżka koncentratu pomidorowego
- – mielona czerwona papryka
- – sól i pieprz
Wykonanie :
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką, kminkiem, rozmarynem i obsmażyć na 2 łyżkach oleju . Zalać 5 szklankami wody . Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę marchewki i seler oraz liść laurowy . Dodać sól i gotować 40 minut . Paprykę i cukinie pokroić w kostkę i razem z koncentratem podsmażyć na reszcie oleju . Dodać do zupy . Gotować około 10 minut . Doprawić mieloną papryką, solą i pieprzem .