Składniki :

  • 10 plasterków drobiowej wędliny pokrojonych w drobną kostkę
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej tzw maizeny
  • pół dużego kubka jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki otrąb (dowolnych)
  • sól, pieprz
  • kilka łyżek wody, mleka lub nawet chudego rosołu dla nadania wytrawnego smaku
  • 2 jajka

Wykonanie :

Składniki połączyć ze sobą dokładnie, rozmieszać całość trzepaczką do jajek i smażyć na minimalnej ilości tłuszczu (ja stosuję tłuszcz w sprayu by mieć pełną kontrolę nad ilością stosowanego tłuszczu na porcję – jeden ”psik” wystarczy w zupełności na jednego naleśniczka). Smażyć z obu stron na lekko rumiano. Naleśniczki w fakturze są bardzo delikatne i puszyste dlatego należy do nich podchodzić jak do jeża podczas ich obracania na drugą stronę :)