Składniki :

  • 4 duże czerwone papryki
  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 kule mozzarelli
  • 4 duże pomidory
  • sól, pieprz, oregano, curry, czerwona ostra i słodka papryka
  • natka pietruszki
  • masło
  • 2 jajka

Wykonanie :

Papryki poprzekrawać po długości tak, by powstały łódeczki do faszerowania.
Pierś pokroić w drobną kostkę i przyprawić solą, pieprze, curry, paprykami i odstawić na bok.
Pomidory pokroić drobno, dodać posiekaną natkę, sól, pieprz, oregano i dusić pod przykryciem na maśle 15 minut.
Pomidorowy farsz ostudzić.
Do ostudzonych pomidorów dodać przyprawione mięso i jajka i dokładnie całość wymieszać.
Faszerować papryki i kłaść na wierzchu po grubym plastrze mozzarelli.
Piec zakryte folią aluminiową 30-40 minut w 180*C.