Składniki :

  • 10 dużych ziemniaków ugotowanych w osolonej wodzie z dodatkiem 8 ząbków czosnku, zagniecionych z łyżką masła i łyżką śmietany, połową pęczka natki pietruszki, koperku, kolendry, szczypiorku
  • opakowanie dużych krewetek
  • opakowanie krewetek koktajlowych
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z całej cytryny
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, chili w płatkach
  • 2 łyżki sosu ostrygowego

Wykonanie :

W pierwszej kolejności przygotować ziemniaki i przykryć całość by była jak najdłużej gorąca. Następnie od razu przejść do zrobienia sosu z krewetkami i na maśle z oliwą podsmażyć posiekany drobno czosnek z cebulą a następnie dodać krewetki, przyprawy, sos ostrygowy, cytrynę i gdy krewetki będą gotowe dodać do wcześniej przygotowanych ziemniaków i dokładnie całość wymieszać. Od razu podawać na gorąco.