Składniki :
- 10 dużych ziemniaków ugotowanych w osolonej wodzie z dodatkiem 8 ząbków czosnku, zagniecionych z łyżką masła i łyżką śmietany, połową pęczka natki pietruszki, koperku, kolendry, szczypiorku
- opakowanie dużych krewetek
- opakowanie krewetek koktajlowych
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- sok z całej cytryny
- łyżka masła
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz, chili w płatkach
- 2 łyżki sosu ostrygowego
Wykonanie :
W pierwszej kolejności przygotować ziemniaki i przykryć całość by była jak najdłużej gorąca. Następnie od razu przejść do zrobienia sosu z krewetkami i na maśle z oliwą podsmażyć posiekany drobno czosnek z cebulą a następnie dodać krewetki, przyprawy, sos ostrygowy, cytrynę i gdy krewetki będą gotowe dodać do wcześniej przygotowanych ziemniaków i dokładnie całość wymieszać. Od razu podawać na gorąco.