Składniki :
- kilka dużych ziemniaków pokrojonych w duże kawałki
- kilka lekko lub średnio ostrych świeżych chili
- 2 cebule
- 2 pomidory
- 3 marchewki
- masło
- olej
- 1 duża pietruszka
- sól, pieprz, pieprz ziołowy, jarzynka, papryka czerwona ostra i słodka, curry, kurkuma, przyprawa do ziemniaków, majeranek
Wykonanie :
Chili drobno posiekać, cebule pokroić w cienkie plasterki, pomidory w grubą kostkę a marchew i pietruszkę utrzeć na tarce.
Smażyć warzywa na oleju z masłem dodając trochę soli.
Po 10 minutach dodać ziemniaki [uprzednio przyprawione wszystkimi przyprawami] i dusić pod przykryciem 20 minut.
Po tym czasie przełożyć całość do naczynia żaroodpornego, przykryć i piec w 190*C przez minimum godzinę [sprawdzając co jakiś czas czy ziemniaki już doszły].
Podawać z każdym rodzajem mięs lub z jajkami sadzonymi.