Składniki :

  • – 2 podwójne piersi z kurczaka, pokrojone w cienkie plasterki
  • – 1/2 szklanki wina czerwonego półsłodkiego
  • – 1 łyżeczka cukru
  • – 1/3 szklanki sosu sojowego jasnego
  • – 6 przeciśniętych ząbków czosnku
  • – 50 ml wódki
  • – 4 łyżki oleju
  • – 1 łyżka oleju kukurydzianego
  • – 2 łyżeczki curry
  • – 2 łyżeczki słodkiego sosu chili
  • – 1 łyżka ostrego sosu chili

Wykonanie :

Połączyć dokładnie wszystkie składniki marynaty, dodać pokrojone piersi z kurczaka, dokładnie wymieszać i odstawić najlepiej na całą noc, by mięso dokładnie wchłonęło marynatę. Smażyć mięso na ostrym ogniu, podawać z warzywami.