Składniki :
- 2 opakowanie wędzonego łososia
- 10 małych pieczarek pokrojonych na połówki
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- natka pietruszki do podania
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka masła
- sól, pieprz
- 4 jajka na twardo
- 4 ugotowane w mundurkach ziemniaki, obrane i pokrojone na połówki
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sok z połowy sytryny
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 czerwona cebula
- koperek do podania
Wykonanie :
Na oliwie z masłem podsmażyć posiekaną paprykę, pieczarki, ugotowane ziemniaki i posiekaną cebulkę. Ze śmietany, majonezu, jogurtu, przeciśniętego czosnku, soku z cytryny i przypraw zrobić sos. Na półmisku wyłożyć podsmażone warzywa z pieczarkami, ułożyć na nich podzielonego na mniejsze kawałki łososia, ugotowane i pokrojone na połówki jajka a następnie polać sosem i posypać zieleniną. Od razu podawać.
