Składniki :
- 1 kapusta pekińska
- sok z 2 cytryn
- 1 główka czosnku
- 4l rosołu drobiowego tłustego i mocnego
- 1 łyżeczka tartego imbiru
- 1 świeże chili
- pęczek świeżej kolendry
- mąka ziemniaczana do zagęszczenia zupy [ilość wedle uznania w zależności od preferowanej gęstości zupy]
- sól, pieprz, cukier, po 2 łyżki sosów : sojowego, ostrygowego, rybnego
Wykonanie :
Kapustę pekińską pokroić w dowolne kawałki [część twarda pokroić drobniej] i dodać do przecedzonego rosołu razem z przeciśniętym czosnkiem, sokiem z cytryny, imbirem, posiekanym chili, przyprawami i sosami. Gotować całość 30 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie sprawdzić smak, doprawić wedle gustu a następnie dodać posiekaną całą kolendrę. Podawać z ulubionym makaronem.