• 1 kapusta pekińska
  • sok z 2 cytryn
  • 1 główka czosnku
  • 4l rosołu drobiowego tłustego i mocnego
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 1 świeże chili
  • pęczek świeżej kolendry
  • mąka ziemniaczana do zagęszczenia zupy [ilość wedle uznania w zależności od preferowanej gęstości zupy]
  • sól, pieprz, cukier, po 2 łyżki sosów : sojowego, ostrygowego, rybnego

Kapustę pekińską pokroić w dowolne kawałki [część twarda pokroić drobniej] i dodać do przecedzonego rosołu razem z przeciśniętym czosnkiem, sokiem z cytryny, imbirem, posiekanym chili, przyprawami i sosami. Gotować całość 30 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie sprawdzić smak, doprawić wedle gustu a następnie dodać posiekaną całą kolendrę. Podawać z ulubionym makaronem.