Składniki :

  • opakowanie makaronu udon
  • świeża kolendra do podania
  • posiekana dymka

Bulion :

Ugotować bulion w klasyczny sposób z podanych składników : 3l wody, 6 marchewek i pietruszek, 2 porów, 1 selera, 2 główek czosnku, 2 cebul, soli, pieprzu, 0,7 kg wołowiny z kością, 2 łyżek utartego imbiru, 0,7 kg łopatki wieprzowej, 1 laski cynamonu, 1 trawy cytrynowej, 1 gwiazdki anyżu, 1 kardamonu, 2 świeżych papryczek chili, 20 małych pieczarek pozostawionych w całości, połowy łyżeczki mielonej kolendry, szklanką grzybków mun lub innych grzybów azjatyckich, sosami sojowym, ostrygowym i rybnym do smaku. Gotować bulion tak długo, aż mięso wołowe będzie się rozpadać. Po ugotowaniu wyjąć mięso a resztę przecedzić. Wyjąć pieczarki i grzyby chińskie i dodać ponownie do wywaru.

Pulpeciki :

  • wołowina z bulionu
  • wieprzowina z bulionu
  • 2 jajka
  • sól, pieprz

Mięso zmielić w maszynce, doprawić do smaku, wymieszać z jajkiem i formować małe pulpeciki. Gotować wrzucając na gotujący się bulion z grzybami przez 10 minut. Podawać z makaronem i posiekaną kolendrą i dymką.