Składniki :
- 1 czosnkowa bagietka pokrojona w 2cm kromki
- serek mój ulubiony
- opakowanie wędzonego pstrąga
- opakowanie wędzonego łososia
- 1 szklanka małych krewetek
- rukola
- zielony ogórek
- 1/3 szklanki posiekanego koperku
- 1/3 szklanki posiekanej natki pietruszki
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
- 3 ząbki czosnku utarte na tarce
- łyżka masła
- 2 łyżki oliwy z chili
- czerwona papryka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Wykonanie :
Krewetki usmażyć na maśle z oliwą, solą, pieprzem, sokiem cytrynowym i czosnkiem i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Serek wymieszać z jogurtem, ziołami, przyprawić solą i pieprzem. Ryby pokroić na drobniejsze kawałki i razem z przestudzonymi krewetkami i sokami ze smażenia wmieszać do serka. Kromki bagietki smarować grubą warstwą serka z owocami morza i podawać z plasterkiem ogórka, rukolą i kawałkiem papryki.