Składniki :

  • 1 czosnkowa bagietka pokrojona w 2cm kromki
  • serek mój ulubiony
  • opakowanie wędzonego pstrąga
  • opakowanie wędzonego łososia
  • 1 szklanka małych krewetek
  • rukola
  • zielony ogórek
  • 1/3 szklanki posiekanego koperku
  • 1/3 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz
  • 3 ząbki czosnku utarte na tarce
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy z chili
  • czerwona papryka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

Wykonanie :

Krewetki usmażyć na maśle z oliwą, solą, pieprzem, sokiem cytrynowym i czosnkiem i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Serek wymieszać z jogurtem, ziołami, przyprawić solą i pieprzem. Ryby pokroić na drobniejsze kawałki i razem z przestudzonymi krewetkami i sokami ze smażenia wmieszać do serka. Kromki bagietki smarować grubą warstwą serka z owocami morza i podawać z plasterkiem ogórka, rukolą i kawałkiem papryki.