Składniki :

  • makaron spaghetti
  • puszka tuńczyka
  • jogurt naturalny
  • śmietana
  • natka pietruszki
  • sok z połowy cytryny
  • brokuł
  • sól,pieprz
  • masło
  • kostki rosołowe mięsne do aromatyzowania makaronu podczas gotowania

Wykonanie :

Makaron ugotować al’dente w dobrze osolonej wodzie z dodatkiem dwóch kostek mięsnych. Odcedzić i odstawić na bok. Tuńczyka odcedzić,dodać posiekaną natkę pietruszki,wlać śmietanę i jogurt naturalny,dodać sok cytrynowy,przyprawy i masło. Podlać odrobiną wody z gotowania makaronu i gotować na małym ogniu aż sos będzie gotowy. W razie potrzeby doprawić do smaku. Brokuły ugotować w wodzie z  solą i kostkami rosołowymi. Odcedzić i dodać do sosu. Gdy sos będzie gotowy dodać odstawiony makaron. Zagrzać całość aż makaron będzie ciepły i podawać.