Składniki :
- makaron spaghetti
- puszka tuńczyka
- jogurt naturalny
- śmietana
- natka pietruszki
- sok z połowy cytryny
- brokuł
- sól,pieprz
- masło
- kostki rosołowe mięsne do aromatyzowania makaronu podczas gotowania
Wykonanie :
Makaron ugotować al’dente w dobrze osolonej wodzie z dodatkiem dwóch kostek mięsnych. Odcedzić i odstawić na bok. Tuńczyka odcedzić,dodać posiekaną natkę pietruszki,wlać śmietanę i jogurt naturalny,dodać sok cytrynowy,przyprawy i masło. Podlać odrobiną wody z gotowania makaronu i gotować na małym ogniu aż sos będzie gotowy. W razie potrzeby doprawić do smaku. Brokuły ugotować w wodzie z solą i kostkami rosołowymi. Odcedzić i dodać do sosu. Gdy sos będzie gotowy dodać odstawiony makaron. Zagrzać całość aż makaron będzie ciepły i podawać.