Składniki :
- pierś z indyka
- sól,pieprz,czerwona ostra papryka,curry
- ananas w puszce
- 2 łyżki chrzanu
- zalewa z ananasów
- 3 łyżki soku pomarańczowego
- czarne oliwki
- pół kostki sera feta
- ryż
Wykonanie :
Indycze piersi pokroić w średniej wielkości kostkę,wrzucić do naczynia żaroodpornego,dodać wszystkie przyprawy,pokrojonego w kostkę ananasa,chrzan,3 łyżki zalewy z ananasów,sok pomarańczowy i poprzekrawane na pół oliwki.
Wszystko dokładnie wymieszać ze sobą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i zapiekać tak długo aż mięso będzie gotowe.
Podczas pieczenia raz całość dobrze zamieszać.
Ryż ugotować na sypko.
Ser feta pokroić w kostkę.
Gdy zapiekanka będzie gotowa posypać ją serem feta i podawać z ryżem.
Miłym akcentem do zapiekanki jest też dodatek imbiru.