Składniki :

  • 250 g baraniny bez kości
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka czerwonego wina
  • 8 łyżek oleju
  • łyżeczka octu
  • łyżka oleju sezamowego
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz, chili, czerwona ostra i słodka papryka, szczypta kminku

Wykonanie :
Mięso pokroić w cienkie paski, polać 1 łyżką sosu sojowego, winem i 2 łyżkami oleju.
Doprawić do smaku przyprawami i odstawić na 30 minut.
Przygotować sos z reszty sosu sojowego, octu i oleju sezamowego.
Czosnek posiekać drobno i usmażyć na pozostałym oleju.
Dodać mięso i cały czas mieszając smażyć na dużym ogniu.
Polać sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.