Składniki :
- ser żółty
- sos paprykowo-pomidorowy [własnej roboty wek] lub oddzielnie sos pomidorowy i oddzielnie sos paprykowy
- mięso z kurczaka z rosołu
- groszek
- czerwona fasola
- makaron świderki
- świeże zioła
Wykonanie :
Makaron ugotować klasycznie w osolonej wodzie,przecedzić i odstawić na bok.
Ser utrzeć na wiórki na grubych oczkach.
Sos połączyć z rozdrobnionym mięsem kurczaka,przyprawić do smaku i pogotować kilkanaście minut by smaki się połączyły a sos mocno zgęstniał [można go zagęścić]
Groszek i fasolkę odcedzić i przepłukać.
Zioła drobno posiekać.
W naczyniu żaroodpornym układać kolejno makaron,ser,sos z mięsem,groszek z fasolką,znowu sos i na wierzchu ser.
Całość zapiekać w piekarniku aż ser będzie rumiany.