Składniki :
- pęczek natki pietruszki
- 1 cebula czerwona
- szczypiorek
- 4 ząbki czosnku
- 1 mała suszona papryczka chili
- sok z cytryny
- oliwa
- sól, pieprz
- 1 czerwona papryka
- 1 pomidor
- cukinia
- masło
- zielone i czarne oliwki
Wykonanie :
Zieleninę drobno posiekać, bulgur ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, cebulę posiekać w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, chili pokruszyć, paprykę i pomidora pokroić w drobną kostkę, cukinię wydrążyć z pestek, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z solą i pieprzem, oliwki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać w miseczce, dodać cytrynę, przyprawy, oliwę i odstawić na 30 minut by sałatka się przegryzła.