• olej kokosowy do smażenia
  • bułki hamburgerowe do podania
  • sałata
  • pomidor
  • majonez sriracha lub majonez wegański
  • szczypiorek
  • ser cheddar w plasterkach [lub wege zamiennik]
  • 2 uwiórkowane cukinie bez pestek, zasolone i odciśnięte
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 1 usmażona na złoto cebula [na maśle lub oliwie]
  • 1 świeże posiekane chili
  • 1 miękkie awokado
  • 2 jajka [lub zamiennik]
  • płatki owsiane w ilości wedle uznania by masa była zwięzła
  • szklanka rozgniecionej ugotowanej ciecierzycy
  • sok z połowy cytryny
  • przyprawa 5 smaków, sól, sos sojowy, sos ostrygowy, sos wooster do smaku
  • 2 łyżki prażonego sezamu

Składniki na burgery połączyć, dokładnie przyprawić do smaku, wyrobić masę i po uformowaniu burgerów usmażyć na rumiano na oleju kokosowym. Bułki składać z przygotowanymi składnikami, do środka wkładać po jednym usmażonym burgerze, na niego ser i sos i zamykać burgery wierzchem bułek. Od razu podawać.