Składniki :
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 mały bakłażan
- 2 pomidory
- 1 główka czosnku
- 1 czerwona cebula
- 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
- aquafaba
- oliwa
- sól, pieprz, sos sojowy, wooster
- natka pietruszki
Wykonanie :
Warzywa pokroić w równej wielkości kostkę i całość posolić. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie odcisnąć całość z wody jaką puściły warzywa. Następnie usmażyć wszystkie warzywa razem na oliwie na rumiano i odstawić do przestygnięcia. Do warzyw dodać aqufabę, przyprawy i sosy, posiekaną natkę, komosę i całość bardzo dokładnie wyrobić na kleistą masę. Formować płaskie kotlety, panierować w bułce tartej wedle uznania lub pominąć ten etap a następnie piec w piekarniku, smażyć na patelni lub grillować na grillu elektrycznym lub węglowym. Podawać w bułkach z ulubionymi dodatkami i sosami.