• 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 mały bakłażan
  • 2 pomidory
  • 1 główka czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
  • aquafaba
  • oliwa
  • sól, pieprz, sos sojowy, wooster
  • natka pietruszki

Warzywa pokroić w równej wielkości kostkę i całość posolić. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie odcisnąć całość z wody jaką puściły warzywa. Następnie usmażyć wszystkie warzywa razem na oliwie na rumiano i odstawić do przestygnięcia. Do warzyw dodać aqufabę, przyprawy i sosy, posiekaną natkę, komosę i całość bardzo dokładnie wyrobić na kleistą masę. Formować płaskie kotlety, panierować w bułce tartej wedle uznania lub pominąć ten etap a następnie piec w piekarniku, smażyć na patelni lub grillować na grillu elektrycznym lub węglowym. Podawać w bułkach z ulubionymi dodatkami i sosami.