Składniki :

  • 20 sztuk dużych pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki i rozłożonych na półmisku w duży wachlarz
  • 3 ogórki konserwowe chili pokrojone w bardzo drobną kosteczkę
  • 1 ser pleśniowy z niebieską pleśnią
  • 1 czerwona cebula bardzo drobno posiekana
  • opakowanie szynki szwarcwaldzkiej porwanej na mniejsze kawałki
  • 2 brzoskwinie z puszki lub świeże [mogą też być świeże nektarynki]
  • garść rukoli
  • sól, pieprz
  • łyżka soku cytrynowego
  • 4 łyżki ostrej oliwy
  • gęsty sos aceto balsamico do podania

Wykonanie :

Na początku należy zrobić dressing z oliwy, soku cytrynowego, przypraw i odstawić na bok. Na półmisku z rozłożonymi pieczarkami rozłożyć szynkę, rukolę, pokrojone owoce w cząstki, ogórki, cebulę, pokrojony w kostkę ser a następnie całość polać dressingiem i przybrać gęstym sosem aceto balsamico.