Składniki :
- 20 sztuk dużych pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki i rozłożonych na półmisku w duży wachlarz
- 3 ogórki konserwowe chili pokrojone w bardzo drobną kosteczkę
- 1 ser pleśniowy z niebieską pleśnią
- 1 czerwona cebula bardzo drobno posiekana
- opakowanie szynki szwarcwaldzkiej porwanej na mniejsze kawałki
- 2 brzoskwinie z puszki lub świeże [mogą też być świeże nektarynki]
- garść rukoli
- sól, pieprz
- łyżka soku cytrynowego
- 4 łyżki ostrej oliwy
- gęsty sos aceto balsamico do podania
Wykonanie :
Na początku należy zrobić dressing z oliwy, soku cytrynowego, przypraw i odstawić na bok. Na półmisku z rozłożonymi pieczarkami rozłożyć szynkę, rukolę, pokrojone owoce w cząstki, ogórki, cebulę, pokrojony w kostkę ser a następnie całość polać dressingiem i przybrać gęstym sosem aceto balsamico.