Składniki :
- – 60 dag wołowiny
- – 40 ml octu
- – 2 łyżeczki cukru
- – sól
- – 2 cebule
- – 5 marchewek
- – 8 ząbków czosnku
- – 100 ml sosu sojowego
- – pieprz czarny i czerwony
- – ziarna sezamu
- – 200 ml oleju
Wykonanie :
Wołowinę pokroić w cieniutkie paseczki. Wymieszać ocet z cukrem, solą i powstałą marynatą zalać całe mięso. Odstawić na całą noc. Cebulę posiekać, marchewki pokroić w słomkę, czosnek rozdrobnić. Dodać do mięsa. Doprawić sosem sojowym, pieprzem, posypać sezamem. Zalać gorącym olejem i odstawić na jakiś czas, aby mięso przesiąkło aromatem i smakiem przypraw. Całość przełożyć do woka i smażyć na ostrym ogniu. Prawidłowo powinno się zaprzestać na etapie zalania gorącym olejem i odstawieniu ale każdy zrobi jak uważa. Prawdziwy koreański przepis na wołowinę Che nie zawiera póżniejszego smażenia.