Składniki :

  • – 60 dag wołowiny
  • – 40 ml octu
  • – 2 łyżeczki cukru
  • – sól
  • – 2 cebule
  • – 5 marchewek
  • – 8 ząbków czosnku
  • – 100 ml sosu sojowego
  • – pieprz czarny i czerwony
  • – ziarna sezamu
  • – 200 ml oleju

Wykonanie :

Wołowinę pokroić w cieniutkie paseczki. Wymieszać ocet z cukrem, solą i powstałą marynatą zalać całe mięso. Odstawić na całą noc. Cebulę posiekać, marchewki pokroić w słomkę, czosnek rozdrobnić. Dodać do mięsa. Doprawić sosem sojowym, pieprzem, posypać sezamem. Zalać gorącym olejem i odstawić na jakiś czas, aby mięso przesiąkło aromatem i smakiem przypraw. Całość przełożyć do woka i smażyć na ostrym ogniu. Prawidłowo powinno się zaprzestać na etapie zalania gorącym olejem i odstawieniu ale każdy zrobi jak uważa. Prawdziwy koreański przepis na wołowinę Che nie zawiera póżniejszego smażenia.