Składniki :
- 2 czerwone cebule posiekane w piórka i wysmażone na oliwie
- 2 duże bataty pokrojone w kostkę
- 4 duże ziemniaki pokrojone w kostkę
- 4 czerwone papryki pokrojone w kostkę
- 4 pomidory pokrojone i wysmażone na oliwie
- 4 ząbki czosnku [wysmażone z pomidorami]
- puszka białej fasoli
- 1 świeże chili drobno posiekane
- pęczek świeżej kolendry
- puszka mleka kokosowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól, pieprz, curry
- łyżka keczupu
- 4 szklanki wywaru warzywnego
Wykonanie :
Do garnka wlać bulion warzywny, dodać mleko kokosowe, przyprawy i sosy, pokrojone bataty i ziemniaki, usmażone cebule, papryki, usmażone pomidory, fasolę, chili i gotować całość na małym ogniu pod przykryciem do miękkości ziemniaków i batatów. Po tym czasie sprawdzić smak, doprawić wedle gustu, dodać posiekaną kolendrę. Podawać samodzielnie lub z ryżem.