• 2 czerwone cebule posiekane w piórka i wysmażone na oliwie
  • 2 duże bataty pokrojone w kostkę
  • 4 duże ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 4 czerwone papryki pokrojone w kostkę
  • 4 pomidory pokrojone i wysmażone na oliwie
  • 4 ząbki czosnku [wysmażone z pomidorami]
  • puszka białej fasoli
  • 1 świeże chili drobno posiekane
  • pęczek świeżej kolendry
  • puszka mleka kokosowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól, pieprz, curry
  • łyżka keczupu
  • 4 szklanki wywaru warzywnego

Do garnka wlać bulion warzywny, dodać mleko kokosowe, przyprawy i sosy, pokrojone bataty i ziemniaki, usmażone cebule, papryki, usmażone pomidory, fasolę, chili i gotować całość na małym ogniu pod przykryciem do miękkości ziemniaków i batatów. Po tym czasie sprawdzić smak, doprawić wedle gustu, dodać posiekaną kolendrę. Podawać samodzielnie lub z ryżem.