Składniki :

  • – 40 dag wieprzowiny bez kości
  • – 1 por
  • – 2 cebule
  • – 2 marchewki
  • – 4 ząbki czosnku
  • – filiżanka poszatkowanej białej kapusty
  • – 2 łyżki oleju
  • – 15 dag makaronu ryżowego
  • – 6 namoczonych i poszatkowanych grzybków mung
  • – 2 łyżki sosu sojowego
  • – szczypta cukru
  • – łyżka mąki ziemniaczanej
  • – sol, pieprz

Wykonanie :

Mięso pokroić, posypać solą i pieprzem. Warzywa pokroić, por i marchewki pokroić w paski, cebulę w piórka. Czosnek zmiażdżyć. Warzywa i wcześniej poszatkowaną kapustę wymieszać z mięsem smażyć 10 minut na oleju, zalać litrem wody i gotować 30 minut na małym ogniu. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Wraz z grzybkami dodać do zupy. Zupę przyprawić sosem sojowym, solą i pieprzem i cukrem. Na koniec zagęścić mąką ziemniaczaną.