Składniki :
- – 40 dag wieprzowiny bez kości
- – 1 por
- – 2 cebule
- – 2 marchewki
- – 4 ząbki czosnku
- – filiżanka poszatkowanej białej kapusty
- – 2 łyżki oleju
- – 15 dag makaronu ryżowego
- – 6 namoczonych i poszatkowanych grzybków mung
- – 2 łyżki sosu sojowego
- – szczypta cukru
- – łyżka mąki ziemniaczanej
- – sol, pieprz
Wykonanie :
Mięso pokroić, posypać solą i pieprzem. Warzywa pokroić, por i marchewki pokroić w paski, cebulę w piórka. Czosnek zmiażdżyć. Warzywa i wcześniej poszatkowaną kapustę wymieszać z mięsem smażyć 10 minut na oleju, zalać litrem wody i gotować 30 minut na małym ogniu. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Wraz z grzybkami dodać do zupy. Zupę przyprawić sosem sojowym, solą i pieprzem i cukrem. Na koniec zagęścić mąką ziemniaczaną.