Składniki :
- mała kapusta pekińska
- czerwona i zielona papryka
- ”polędwiczki” z indyka (ilość wedle planowanych porcji)
- ananas w puszce razem z całą zalewą
- opakowanie grzybków mun
- 5 ząbków czosnku
- ryż jaśminowy
- sos sojowy jasny, sos sojowy ciemny, sos sojowy grzybowy, sos rybny, sos ostrygowy
- sól, pieprz, chili w płatkach, ostra papryka grubo mielona
Wykonanie :
Mięso pokroić na cieńsze plasterki i przyprawić po trzy łyżki sosu sojowego jasnego, ciemnego, grzybowego, rybnego i ostrygowego oraz dodać odrobinę soli i pieprzu, chili w płatkach i papryki. Mięso marynować minimum pół godziny a następnie wrzucić na bardzo rozgrzany olej na patelnię i smażyć na rumiano. Gdy mięso będzie gotowe dodać posiekany czosnek, papryki, kapustę pekińską, wcześniej namoczone i posiekane grzyby mun, pokrojonego ananasa wraz z zalewą i dodatkowo doprawić sosami dodawanymi wcześniej do mięsa. Dusić całość aż warzywa zmiękną, w razie konieczności dodatkowo doprawić. Sos powinien być lekko ostry i słodki. Podawać z ryżem.