Składniki :

  • mała kapusta pekińska
  • czerwona i zielona papryka
  • ”polędwiczki” z indyka (ilość wedle planowanych porcji)
  • ananas w puszce razem z całą zalewą
  • opakowanie grzybków mun
  • 5 ząbków czosnku
  • ryż jaśminowy
  • sos sojowy jasny, sos sojowy ciemny, sos sojowy grzybowy, sos rybny, sos ostrygowy
  • sól, pieprz, chili w płatkach, ostra papryka grubo mielona

Wykonanie :

Mięso pokroić na cieńsze plasterki i przyprawić po trzy łyżki sosu sojowego jasnego, ciemnego, grzybowego, rybnego i ostrygowego oraz dodać odrobinę soli i pieprzu, chili w płatkach i papryki. Mięso marynować minimum pół godziny a następnie wrzucić na bardzo rozgrzany olej na patelnię i smażyć na rumiano. Gdy mięso będzie gotowe dodać posiekany czosnek, papryki, kapustę pekińską, wcześniej namoczone i posiekane grzyby mun, pokrojonego ananasa wraz z zalewą i dodatkowo doprawić sosami dodawanymi wcześniej do mięsa. Dusić całość aż warzywa zmiękną, w razie konieczności dodatkowo doprawić. Sos powinien być lekko ostry i słodki. Podawać z ryżem.