Składniki :
- 0,5 kg wołowiny pokrojonej w cieniutkie plasterki
- opakowanie chińskiego makaronu dowolnego kształtu
- 1 zielona papryka
- 2 duże papryki chili – wersje słodkie
- kolendra
- 10 małych pieczarek
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżki pasty sezamowej
- do smaku : sól, pieprz, sos sojowy jasny, sos ostrygowy, sos słodko-kwaśny, sos teryiaki, sos rybny
Wykonanie :
Mięso przyprawić solą, sosem sojowym, sosem ostrygowym i czosnkiem i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Papryki pokroić dowolnie, pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na małej ilości oleju. Dodać wcześniej wyjęte z lodówki mięso i usmażyć z paprykami. Doprawić całość wszystkimi sosami i pastą sezamową, lekko podlać wodą i całość dusić pod przykryciem kilka minut. Makaron ugotować i dodać do potrawy. Całość dokładnie wymieszać i podgrzewać razem. Sos przed dodaniem makaronu można lekko zagęścić. Podawać z posiekaną świeżą kolendrą.