Składniki :
- 1 czerwona papryka
- 300 g pieczarek
- 1 duży por
- pierś z kurczaka
- 2 łyżki sosu sojowego grzybowego
- przyprawa ”5 smaków”
- sól, pieprz, chili w strąku
- sos sojowy jasny [ilość wedle uznania]
- makaron ryżowy
- masło
Wykonanie :
Paprykę pokroić w cienkie paseczki, pieczarki pokroić w plasterki, por posiekać w ”zapałki” lub w cienkie talarki.
Pierś z kurczaka pokroić w dość drobną kostkę, przyprawić sosem sojowym jasnym i odrobiną grzybowego, pieprzem i przyprawą ”5 smaków” i usmażyć na maśle.
Do garnka z wodą dodać warzywa, pieczarki i usmażonego kurczaka i całość doprawić do smaku pozostałymi przyprawami i chili.
Gotować 20-30 minut.
W miseczkach porcjować makaron i zalewać gorącym bulionem.
Od razu podawać.