Składniki :

  • 1 czerwona papryka
  • 300 g pieczarek
  • 1 duży por
  • pierś z kurczaka
  • 2 łyżki sosu sojowego grzybowego
  • przyprawa ”5 smaków”
  • sól, pieprz, chili w strąku
  • sos sojowy jasny [ilość wedle uznania]
  • makaron ryżowy
  • masło

Wykonanie :

Paprykę pokroić w cienkie paseczki, pieczarki pokroić w plasterki, por posiekać w ”zapałki” lub w cienkie talarki.
Pierś z kurczaka pokroić w dość drobną kostkę, przyprawić sosem sojowym jasnym i odrobiną grzybowego, pieprzem i przyprawą ”5 smaków” i usmażyć na maśle.
Do garnka z wodą dodać warzywa, pieczarki i usmażonego kurczaka i całość doprawić do smaku pozostałymi przyprawami i chili.
Gotować 20-30 minut.
W miseczkach porcjować makaron i zalewać gorącym bulionem.
Od razu podawać.