Składniki :
- 1/4 główki białej kapusty poszatkowanej cienko
- 1 mała cebula posiekana w cienkie piórka
- 1 marchewka posiekana w cieniutkie zapałki
- szklanka mieszanki indyjskiej bombajskiej – chrupiące drobne przekąski
- sok z 1 cytryny
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
- 1 papryczka chili drobno posiekana
- pół pęczka natki pietruszki
- pęczek natki kolendry
- sól, cukier do smaku
- 1 łyżeczka kewra water
Wykonanie :
Wszystkie poszatkowane warzywa posolić, wymieszać i odstawić na 10 minut by całość lekko zmiękła. Po tym czasie dodać sok z cytryny, kewra water, chili, cukier, zieleninę, wymieszać dokładnie, w razie potrzeby jeszcze doprawić solą i na koniec dodać mieszankę bombajską i ponownie całość wymieszać. Od razu podawać.
