Składniki :

  • 3 mango pokrojone w kostkę
  • 2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
  • 1 jabłko bez skóry pokrojone w kostkę
  • 1 mała cebula utarta na tarce
  • 1 łyżeczka przeciśniętego czosnku
  • 1 łyżka oleju chili
  • 1 mała papryczka chili
  • szczypta mielonego cynamonu
  • szczypta czerwonej słodkiej papryki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka sosu worcester
  • pół filiżanki wody [jeżeli będzie za mało można dodać więcej]

Wykonanie :

Na oleju usmażyć cebulę przez 3 minuty aż będzie przezroczysta. Dodać czosnek i smażyć z cebulą 1 minutę. Dodać resztę składników zaczynając od składników płynnych. Dusić mieszając 20 minut. Sprawdzić smak, doprawić w razie konieczności i wystudzić. Włożyć do słoików i przechowywać w lodówce do 4 tygodni lub zapasteryzować by przedłużyć trwałość.