Składniki :
- 3 mango pokrojone w kostkę
- 2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
- 1 jabłko bez skóry pokrojone w kostkę
- 1 mała cebula utarta na tarce
- 1 łyżeczka przeciśniętego czosnku
- 1 łyżka oleju chili
- 1 mała papryczka chili
- szczypta mielonego cynamonu
- szczypta czerwonej słodkiej papryki
- sól, pieprz
- 2 łyżki miodu
- łyżeczka sosu worcester
- pół filiżanki wody [jeżeli będzie za mało można dodać więcej]
Wykonanie :
Na oleju usmażyć cebulę przez 3 minuty aż będzie przezroczysta. Dodać czosnek i smażyć z cebulą 1 minutę. Dodać resztę składników zaczynając od składników płynnych. Dusić mieszając 20 minut. Sprawdzić smak, doprawić w razie konieczności i wystudzić. Włożyć do słoików i przechowywać w lodówce do 4 tygodni lub zapasteryzować by przedłużyć trwałość.