Składniki :
- 2 pęczki rzodkiewki
- jogurt naturalny
- 4 małe jajka
- wywar na kościach wieprzowych lub żeberkach z warzywami, przecedzony.
- pęczek koperku
- pęczek natki pietruszki
- 2 duże buraczki
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz, cukier do smaku
- 3 ząbki czosnku
Wykonanie :
Do przecedzonego wywaru dodać pokrojone drobno buraki i gotować aż będą zupełnie miękkie.
Dodać jogurt i na małym ogniu podgrzewać.
Doprawić do smaku, dodać posiekaną zieleninę, utarte na tarce rzodkiewki z czosnkiem, sok cytrynowy i gotować na małym ogniu często mieszając.
Sprawdzić smak, ewentualnie jeszcze doprawić.
Podawać z jajkami na twardo.
dziękuję za znaczne poprawienie humoru :p
Zrobiłem tą zupę i mi bardzo posmakowała. Dałem spróbować swojej dziewczynie, zjadła jedną łyżkę i się zrzygała. Pomyślałem ze to dziwne, wiec dałem spróbować psu. Pies powąchał i też się zrzygał na podłogę. Nie wiem dlaczego, mi bardzo smakuje :)
Fajna zupa- mniam
Mniam
WoW! Wygląda wspaniale. Ściskam:)