Składniki :
- 10 pałek z kurczaka
- 2 pojemniczki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki ostrej musztardy
- 2 łyżki przyprawy curry w proszku
- 6 ząbków czosnku
- 1 łyżka ostrej papryki
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne
- sól,pieprz
- ryż
- kurkuma
- natka pietruszki
Wykonanie :
Kurczaki natrzeć połową czosnku i wszystkich przypraw. Zalać połową jogurtu i dokładnie wymieszać. Odstawić na noc do lodówki. Ryż ugotować z dodatkiem soli i reszty kurkumy. Mięso wyjąć z marynaty i oczyścić z nadmiaru jogurtu,obsmażyć. Do pozostałej marynaty dolać resztę jogurtu i dodać pozostałą część przypraw. Gdy mięso będzie obsmażone dolać jogurt i dusić całość przez godzinę na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać resztę czosnku i natkę pietruszki. Podawać z ryżem.