Składniki :

  • 10 pałek z kurczaka
  • 2 pojemniczki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 2 łyżki przyprawy curry w proszku
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
  • sól,pieprz
  • ryż
  • kurkuma
  • natka pietruszki

Wykonanie :

Kurczaki natrzeć połową czosnku i wszystkich przypraw. Zalać połową jogurtu i dokładnie wymieszać. Odstawić na noc do lodówki. Ryż ugotować z dodatkiem soli i reszty kurkumy. Mięso wyjąć z marynaty i oczyścić z nadmiaru jogurtu,obsmażyć. Do pozostałej marynaty dolać resztę jogurtu i dodać pozostałą część przypraw. Gdy mięso będzie obsmażone dolać jogurt i dusić całość przez godzinę na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać resztę czosnku i natkę pietruszki. Podawać z ryżem.