• 2 szklanki rosołu
  • 1 główka czosnku usmażonego na maśle
  • 2 piersi z kurczaka przekrojone na cienkie filety
  • opakowanie szpinaku baby
  • słoiczek ciecierzycy
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka sumaku, sól, pieprz, papryka turecka łagodna i ostra, tureckie chili
  • 1 czubata łyżka mascarpone
  • 2 posiekane drobno pomidory i usmażone na maśle
  • 2 czerwone cebule posiekane i usmażone na maśle
  • opakowanie ulubionego makaronu

Mięso przyprawić wszystkimi przyprawami i bardzo mocno obsmażyć na rumiano na maśle z oliwą pozostawiając surowe w środku. Mięso zdjąć z patelni i dodać rosół, usmażony czosnek, szpinak, ciecierzycę, mascarpone, usmażone pomidory i cebulę. Zagotować doprawić sos do smaku, ponownie zagotować i sprawdzić smak. Jeśli trzeba – ponownie doprawić. Gotować sos na małym ogniu 20 minut. Po tym czasie dodać mięso i dusić pod przykryciem kilka minut by doszło w środku. Podawać z ulubionym makaronem.