Składniki :
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- żółty ser w kawałku
- masło
- oliwa z oliwek
- olej
- bułka tarta
- sól, pieprz, czerwona i zielona czubryca, curry, czerwona ostra i słodka papryka, przyprawa do kurczaka lub gyros kebab
- ogórki kiszone
- papryka czerwona
- jajko
- 2-3 łyżki mleka
Wykonanie :
Piersi z kurczaka przeciąć na cienkie filety i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa na jak największe kotlety.
Mięso przyprawić do smaku wszystkimi przyprawami.
Ser pokroić w długie dość grube zapałki.
Paprykę pokroić w paski razem z ogórkiem.
Na płatach mięsa układać warzywa i ser i zawijać w ciasne rulony.
Dewolaje panierować w roztrzepanym jajku z mlekiem i w bułce tartej i smażyć na miksie masła, oleju i oliwy na rumiano.