Składniki :

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • żółty ser w kawałku
  • masło
  • oliwa z oliwek
  • olej
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, czerwona i zielona czubryca, curry, czerwona ostra i słodka papryka, przyprawa do kurczaka lub gyros kebab
  • ogórki kiszone
  • papryka czerwona
  • jajko
  • 2-3 łyżki mleka

Wykonanie :
Piersi z kurczaka przeciąć na cienkie filety i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa na jak największe kotlety.
Mięso przyprawić do smaku wszystkimi przyprawami.
Ser pokroić w długie dość grube zapałki.
Paprykę pokroić w paski razem z ogórkiem.
Na płatach mięsa układać warzywa i ser i zawijać w ciasne rulony.
Dewolaje panierować w roztrzepanym jajku z mlekiem i w bułce tartej i smażyć na miksie masła, oleju i oliwy na rumiano.